Over de auteur

Hoi, mijn naam is Koen Timmers.

Welkom op deze website. Het verhaal startte in 2000. Toen maakte ik de Interactieve Determinatietabel als eindwerk, in de opleiding Regentaat Biologie-Wiskunde-Informatica. In 2000 bestonden er enkel "papieren" determinatietabellen. Het programma dat ik ontwikkelde, was dus uniek. Later vormde ik het programma om tot een website. Die kan u bezoeken op www.bomen-determineren.com. Deze website werd een succes. Tot op heden kon de site rekenen op maar liefst een miljoen bezoekers. Van september tot en met november komen er dagelijks meer dan 1000 bezoekers op de site. Geen angst! De informatie die u in deze app terugvindt werd gecontroleerd door een master in de Biologie en tevens leerkracht in het regentaat (KHLim - Hasselt): Lieve Evens.

Na de determinatietabel zag Zelfstudie.be het levenslicht. Op deze sites vindt u meer dan 40 cursussen over webdesign, ontwikkelen van apps en grafische vormgeving. Inderdaad, u kan zelf een app of website leren ontwikkelen op Zelfstudie.be! Ook deze site werd een succes. De site heeft ondertussen meer dan 15000 leden.

Tegenwoordig hebben meer en meer mensen een smartphone of tablet. Het logische gevolg was dan ook om een app te maken van de Interactieve Determinatietabel. En zo is de cirkel rond. Want het oorspronkelijke idee van deze applicatie, was dat mensen met een mobiel apparaat (in 2000 was het al erg vooruitstrevend dat mensen met een laptop het bos zouden intrekken) ter plaatse kunnen uitzoeken welke boom ze voor zich hebben, aan de hand van een blad. Nu is het eindelijk mogelijk. We wensen u dan ook veel plezier toe met deze app en hopen dat u deze niet vergeet een keertje te gebruiken wanneer u zich nog eens afvraagt welke geneeskundige krachten een boom heeft, of welke soort blad de Linde ook al weer had. Download de app hier.

In 2012 werd deze site vertaald naar het Engels. U kan deze terugvinden op tree-key.org.